Midden-Groningen

De eetbare bostuin: lezing door Vera Greutink op 12 maart 2020

Een eetbare bostuin is een tuin waarin fruitbomen, kleinfruit, vaste groentes, kruiden en eetbare bloemen gecombineerd worden tot een productief en onder-houdsvriendelijk landschap.

De tuin kan net zo mooi zijn als een siertuin, maar je kunt er ook van oogsten!
Het combineren van meerdere lagen kan op verschillende schalen toegepast worden, van een flinke kuip tot meerdere hectares.

In de lezing vertelt Vera ook over een aantal bijzondere eetbare gewassen zoals honingbes, pijplook of eeuwige moeskool.

Zij is moestuinier, groenschrijver en ontwerper van eetbare tuinen. Vanaf 1999 tuiniert ze volgens de principes van de permacultuur.  Ze schrijft voor verschillende Nederlandse en Engelse tuintijdschriften, onder andere  Groei & Bloei, De Tuin op Tafel, Tuinseizoen, Buitenleven en Permaculture Magazine. Haar eerste boek 'Tuin smakelijk!' over permacultuur in de praktijk verscheen in november 2015.

De details voor tijd en plaats staan in de agenda.