Midden-Groningen

Film "Onder het maaiveld"

de ongeziene wereld onder onze voeten

Groei & Bloei Midden-Groningen vertoont de film "Onder het maaiveld" op woensdag 17 april in het Aletta Jacobs college. We gaan "ondergronds". De film over dit actuele thema laat de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en toont het grote belang van een gezonde bodem. 

Om te reserveren klik  hier

 

Het is een vrijwel dagelijks terugkerend onderwerp in het nieuws: onze omgang met de natuur en in het bijzonder de staat van onze bodem. Politiek, gemeenten, boeren en belangenorganisaties voeren felle discussies. Er zal een grote draai gemaakt moeten worden naar een omgang met onze natuur die in balans is met al het leven op aarde. Boeren moeten aanpassingen maken, consumenten verstandiger leven en de industrie moet anders worden georganiseerd. Hoe leren we verstandiger omgaan met de basis van ons bestaan? Hoe kunnen we leren van de natuur? Meestal denken we bij die natuur aan de zichtbare planten- en dierenwereld. Maar die flora en fauna is slechts het topje van de ijsberg. Onder het Maaiveld neemt de kijker mee op een fascinerende ondergrondse reis waar juist de kleine en microscopische wereld van onze bodem tot leven wordt gebracht. Verwondering en inspiratie staan daarbij centraal.

De film sluit ook perfect aan op het punt 1 van het 10-puntenplan van Groei & Bloei,nl. De bodem is de basis

    "Schimmels, bacteriĆ«n en andere bodemdiertjes zorgen voor een gezonde bodem. Planten krijgen daarin een goede start en zijn weerbaarder tegen ziektes. Koester de bodem; knip planten in het najaar niet af, maar laat ze staan tot het voorjaar. Laat ook afgevallen blad zoveel mogelijk liggen (maar niet in de vijver of op het gazon) zodat het rustig kan verteren."

We hopen op een grote opkomst. Dus neem je buurman, zus of zoon mee voor deze indrukwekkende film.